maandag 31 augustus 2015

Dog of the week: West Highland White Terriër

Hey, sorry dat dit bericht een week later komt, maar ik was op vakantie. Ik zal er binnenkort foto's van de vakantie opzetten. Maar goed, de Dog of the week van deze week is: de West Higland White Terriër. Ik heb deze keer minder informatie, maar dat komt doordat ik niet zo veel tijd had.
West Highland White Terriër pups
Herkomst en geschiedenis

De West Highland White Terriër komt uit Schotland. Ze werden daar gebruikt als jachthond. Ze zijn  namelijk heel klein en kunnen de prooi daarom goed volgen. Maar hij werd niet alleen daarom als jachthond ingezet. Doordat de West Highland White Terriër veel zelfvertrouwen en een fel karakter heeft, deinsde hij niet vaak terug.

Het ras is eigenlijk ontstaan nadat er een jachtongeval was plaatsgevonden. Kolonel Malcolm had namelijk op zijn eigen hond geschoten. Hij  zag zij  hond aan voor een vos, de hond was roodbruin achtig iets. Malcolm had daarom een voorkeur gegeven aan witte honden. De rassen die een grote invloed hadden op de West Highland White Terriër waren de Poltalloch terriërs en de Cairn.
Poltalloch terriërs

Cairn
Karakter, aanleg, beweging en sociale aanleg

De West Highland White Terriër is heel erg levendig en speels. Ze hebben dan ook veel beweging nodig, maar ze zijn daarom ook een echte gezinshond. Spelen vinden en ravotten vinden ze geweldig. Doordat het een jachthond is zijn ze waaks, alert en onverschrokken. Maar dat niet alleen. Ze zijn ook vrolijk, trouw aan de baas, slim, vindingrijk, eigenwijs, volhardend en zelfstandig. Ze zijn een prima speelmaatje voor kinderen en kunnen tegen een stootje. Het is slim om dit ras op jonge leeftijd kennis te laten maken met katten en andere honden. Doordat deze honden erg vindingrijk en veel beweging nodig hebben, kunnen ze aan de wandel gaan en graven. Het is slim om een goede omheining om je tuin te hebben.

Grootte, vacht en verzorging

De West Highland White Terriërs zijn ongeveer 28 cm hoog en wegen ongeveer 7,5 kilo.

De West Highland White Terriërs zijn altijd wit en hebben een zwarte neus, kussentjes, lippen en nagels. Deze honden hebben een dubbele vacht. De ondervacht is zacht en kort. Dat beschermt de hond tegen de kou. De bovenvacht is ruw en hard. Dat was, tijdens de jacht, bedoelt tegen doorns.

Het is slim om dit ras niet te vaak te wassen. De vacht kan daardoor te sluik worden. Als je hond zich buiten heel erg vies heeft gemaakt, kan je het vuil laten opdrogen en er later uitkammen. De West Highland White Terriërs moeten een paar keer per jaar geplukt worden.

Hopelijk kan je iets met deze informatie. Volgende week is de Border Terriër de 'dog of the week'. Tot de volgende keer!!

1 opmerking: